Достапни линкови

Кроација Самит:ЕУ да остане отворена за проширување


Кроација Самит 2011
Европската унија треба да остане отворена за проширување за земјите од Југоисточан Европа, заклучија учесниците на Кроација Самитот 2011 кој вчера и денеска се одржуваше во Дубровник. На Самитот не учествуваа Србија и Босна и Херцеговина иако беа поканети. Главна тема на конференцијата беше прошурувањето на ЕУ. Хрватската премиерка Јадранка Косор оцени дека Самитот бил успешен а за тоа сведочат учеството на шест европски премиери, повеќе претседатели не влади, министри за надворешни работи, преставици на ЕУ и САД.
XS
SM
MD
LG