Достапни линкови

ММФ ослободи транша од 3,2 милијарди евра за Грција


Кристин Лагард
Меѓународниот монетарен фонд ја ослободи петтата транша од кредитот за Грција во износ од 3,2 милијарди евра. Со овoј износ ММФ до сега ослободиле 17, 4 милијарди евра, од вкупно 30 милијарди договорени во мај 2010 година .Директорот на ММФ Кристин Лагард изрази уверување дека Грција ќе излезе од кризата.
XS
SM
MD
LG