Достапни линкови

Европската централна банка ги зголеми каматните стапки


Европската централна банка ги зголеми каматните стапки до 1,5 од 1,25 проценти и посочи дека во следните месеци може да дојде до нови зголемувања. Денешното е второ по ред зголемување од април. Банката се обидува да ја намали инфлацијата на 2 проценти, а сега изнесува 2, 7
XS
SM
MD
LG