Достапни линкови

ТИ: Македонија на 62 место по корупција во светот


Транспаренси Интренешнал во извештајот за корупцијата во светот во минатата година ја рангира Македонија на 62 место, заедно со Хрватска, Гана и Сомоа. На прво место, односно најмалку корупција има во Данска, додека на последното 178 место е Сомалија. Во извештајот Транспаренси Интернешнал ги истражува главните предизвици со кои се соочуваат меѓународните активности против корупцијата, со посебен осврт врз владата и политиката меѓународните конвенции и пристапот до информации.
XS
SM
MD
LG