Достапни линкови

Новиот собраниски состав ја одржува втората седница


Претседателот на Собранието Трајко Вељаноси пред почетокот на втората собраниска седница на новиот состав информираше дека оставки на пратеничкото место си поднеле Никола Груевски кој е мандатар на новата влада, и Горан Трајковски од ВМРО-ДПМНЕ. На седницата е донесена одлука Собранието и понатаму да има тројца потпреседатели, кој ќе се бираат на следната седница . Националиот совет да има и заменици. На седницата ќе бидат разгледани и доставените барања за остварување на плата по престанок на функцијата пратеник односно апанажа.
XS
SM
MD
LG