Достапни линкови

Заседание на Парламентарното собрание на ОБСЕ во Белград


Денеска во Белград почнува 20-то годишно собрание на Парламентарното собрание на ОБСЕ и на него пратениците до недела ќе расправаат за реформа на оваа најголема светска организација за безбедност, во која членуваат земји од Европа, Северна Америка и од централна Азија. Темата на заседанието, на кое се очекува да учествуваат повеќе од 250 пратеници од 50 земји, е „Јакнењето на ефектноста и ефикасноста на ОБСЕ- Нов почеток по самитот во Астана“.
XS
SM
MD
LG