Достапни линкови

Светската трговска организација пресуди против Кина


Светската трговска организација пресуди денеска дека е нелегално однесувањето на Кина која го ограничува извозот на ретки суровини во САД, Европската унија и Мексико. Жалбата поднесена уште во 2009 година се однесува на тоа што Кина ги фаворизирала домашните компании при извозот на суровини како што се боксит, магнезиум и силициум . Кина,која е водечки производител на овие суровини, може да поднесе жалба на пресудата.
XS
SM
MD
LG