Достапни линкови

Аплицирање за пасош и на веб сајтот на МВР


Граѓаните отсега ќе можат за вадење на патни исправи по итна постапка да аплицираа и преку официјалната веб страна на МВР, а веќе наредниот ден да добијат термин. Од МВР соопштуваат дека ова е за да се избегнат непотребните турканици и гужби при вадењето пасоши вообичаени за летниот период.
XS
SM
MD
LG