Достапни линкови

Париз-банките разговараат како да и помогнат на Грција


Меѓународните банки се среќаваат денеска на состанок во Парис за да го разгледаат францускиот плaн на Грцијa да и помогне и приватниот сектор. Француските банки, кои се големи носителите на грчкиот долг, предложија доброволно обновување на грчките обврзници. Според планот на Франција треба да се реивестираат 70 проценти од обврзниците од сега до 2014 година, на нов рок во траење од 30 години. На состанокот во Париз ќе учестуваат многу банки, осигурителни компании и други финансиски компании.
XS
SM
MD
LG