Достапни линкови

Во среда втора седница на новиот состав на Собранието


собрание дебата
Новоформираното Собрание во среда ќе ја одржи втората седница на која треба да биде утврден бројот на потпретседатели и да бидат изгласани одлуки за основање постојани работни тела и делегации и пратенички групи за меѓународна соработка. Од Кабинет на Претседателто на Собранието не знаaт за кога би можело да биде закажана седница за избор на новата влада. Се предлага Собранието и натаму да има тројца потпретседатели, како и претходниот состав, а според законот еден од нив да биде од опозицијата.
XS
SM
MD
LG