Достапни линкови

Во Битола 13-ти Конгрес на СДСМ


На 13-от конгрес на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија кој денеска се одржува во Битола во тек е тајното гласање за доверба на органите на партијата. На дневен ред на Конгресот беше и извештајот за постигнатите резултати на предвремените парламентарни избори. На Конгресот учествуваат околу 550 делегати, информира генералниот секретар Андреј Петров. Петров рече дека очекува членовите на Конгресот да дадат поддршка на органите на партијата и доверба на претседателот Бранко Црвенковски и понатаму да го води СДСМ
XS
SM
MD
LG