Достапни линкови

СДСМ одржува Конгрес во Битола


Претседателот на СДСМ Бранко Црвенковски н
Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија на денешниот Конгрес во Битола, ќе одлучува за тоа кој ќе биде лидер на партијата. Седумстотини делегатите ќе го разгледаат извештајот за изборите на 5 јуни, a потоа e гласањето за доверба на партиските тела, централниот и извршниот одбор.
XS
SM
MD
LG