Достапни линкови

Грчкиот парламент го усвои и вториот дел од мерките за штедење


Грчкиот парламент го усвои и вториот закон кој вклучува детали за тоа како ќе се реализира планот за штедење, кој вклучува приватизација на државниот имот. И со вчерашното усвојување на мерките за штедење , Грција го отвори патот за новиот дел од заемот со кој земјата треба да се справи со кризата. Европската унија и Меѓународниот монетарен фонд претходно побараат Грција да ги усвои двата закони за може да добие 12 милијарди долари помош. Мерките за штедење наидоа на отпор, од народот кој два дена протестира Повеќе од 300 луѓе се повредени за време на демонстрациите.
XS
SM
MD
LG