Достапни линкови

Во јуни намалени барањата за азил во Белгија


Визната либерализација за Македонија беше злоупотребена, со напливот на азиланти кон земјите од ЕУ, а тоа за малку ќе ја чинеше државата повторно наметнување на визен режим, изјави белгискиот министер за емиграција Мелкиор Батле. Тој соопшти дека според нивни податоци бројот на баратели на азил од Македонија во Белгија во јуни се намалил, како резултат на мерките што ги превземаат од ЕУ и од Македонија.
XS
SM
MD
LG