Достапни линкови

Штрајк во јавниот сектор во Велика Британија


Британскиот премиер Дејвид Камерон.
Денеска во Велика Британија работниците во јавниот сектор стапија во 24 часовен штрајк поради планираните пензиски реформи. Со реформите се предвидува, подолг работен стаж и поголеми придонеси за панзиите.
За владата, тоа е потребно за да се намали дефицитот.
XS
SM
MD
LG