Достапни линкови

Грчкиот парламент ги усвои мерките за штедење


Грчкиот парламент ги усвои последните мерки за штедење во вредност од 28 милијарди евра. ММФ и ЕУ бараа Грција да го усвои пакетот за штедење за да го добие заемот од 110 милијарди евра за спас од банкрот. Дур траеше гласањето во Парламентот илјадници демонстранти протестираа во центарот на Атина и во другите поголеми градови . Полицијата се справуваше со демонстрантите кои протестираат против мерките за штедење.
XS
SM
MD
LG