Достапни линкови

Куќните помошници ќе имаат право на безбедност и здравје при работа


И куќните помошници ќе ги имаат исти права на безбедност и здравје при работа, откако Уставниот суд го укина членот од Законот со кој се предвидуваше тие права да не се применуват на нив. Укинувањето е затоа што Судот оцени дека таквата одредба создава нееднаквост. Иницијативата е поднесена од две здруженија на граѓани „Магна карта“ од Велес и „Движење за социјална правда-Ленка“ од Скопје.
XS
SM
MD
LG