Достапни линкови

Русија-се споија двете најголеми руски берзи


Руските две главни берзи денеска потпишаа договор за целосно спојување со цел да и помогнат на Москва да стане глобален финансиски центар. Договорот меѓу Рускиот трговски систем и Московската банка за размeна ќе стапи на сила откако ќе биде одобрен од акционерите на двете компании и од Федералнaта служба за анти-монопол. Спојувањето на берзите е дел од владините напори за подобрување на финансиската инфраструктура на Русија и привлекување на странски инвеститори
XS
SM
MD
LG