Достапни линкови

Конститутивна седница на новиот турски парламент


Денеска во Анкара се конституира новиот парламент, а церемонијата е во сенка на бојкотот на дел од ново-избраните опозициони пратеници. Имено, 36-мина пратеници, кои беа независни кандидати, но подржани од про-курдската партија, ја бојкотираат денешната седница бидејки изборната комисија не го одбри мандатот на еден од нив поради тоа што порано бил осуден за терористичка пропаганда.
XS
SM
MD
LG