Достапни линкови

Пакистан-Владата останува без главниот коалиционен партнер


Главниот коалционен партнер во Владата на Пакистан ја напушта владата. Причината за тоа е „диктаторскиот “и „брутален“ пристап на владејачката Пакистанската народна партија. Со излегувањето на Партијата Мутахида Куами, владеачката партија останува со 207 места во парламентот и со слабо мнозинство. Ова е втор пат оваа година тие да се повлекуваат од владата. Првото повлекување беше во јауанри, но се вратија за една недела откако постигнаа компромис.
XS
SM
MD
LG