Достапни линкови

Претседателот Иванов побара поголеми обврски за амбасадорите


Да се одликуваат заслужните странски амбасадори по завршувањето на нивниот мандат во Македонија и да се де-бирократизира македонската дипломатија, со вакви иницијативи претседателто Ѓорге Иванов настапи при посетата на МНР по повод 20 години независна македонска дипломатија. Иванов апелираше и да се зголеми слободата на делување на амбасадорите но да им се зголемат и одговорностите. А најави и построга анализа на нивната работа. Претседателот одржа предавања пред младите дипломати за резултатите, состојбите и идните предизвици на дипломатијата.
XS
SM
MD
LG