Достапни линкови

Започна процесот протв 4 лидери на Црвените Кмери


Трибуналот на Обединети нации во главниот град на Камбоџа, Пном Пен, го започна процесот против 4 поранешни лидери на Црвените Кмери. Станува збор за луѓе од најтесниот круг на режимот на Пол Пот под чие тврдо маоистичко владеење од 1975 до 1979 беа убиени 1,7 милиони луѓе, односни една четвртина од населението на Камбоџа.
XS
SM
MD
LG