Достапни линкови

Во Собранието седница, пред него демонстранти


Mладите кои континуирано протестираат против полициското насилство денеска протестираа пред Собранието а поднесоа и граѓанска иницијатива до пратениците и побараа таа да се најде на дневен ред.
Додека во Собранието се одржува конститутивната седница на новиот состав, стотици граѓани и понатаму бараат да се расветли случајот со убиствот на Мартин Нешковски, бараат политичка орговорност, и одговорност на соучесниците. Тие бараат новиот парламентарен состав
да ги стави на дневен ред сите точки од нивното барање. Луѓето кои протестираат велат дека се обврзуваат да изготват и конкретни предлози за измена на одредени закони и членови.
XS
SM
MD
LG