Достапни линкови

Акција за намалување на цената на нафтата


Соединетите Држави и други земји кои зависат од увоз на нафта ќе продадат 60 милиони барели нафта од своите резерви со цел да се намали притисокот на високите цени врз економијата.
Ова го објави Меѓународната агенција за енергија Оваа продажба ги покрива потребите во светот за само 16 часа, но е доволно за да се намали цената, барем привремено.
Американските резерви инаку содржат 727 милиона барели дневно и никогаш не биле поголеми.
XS
SM
MD
LG