Достапни линкови

Белорусија ја продава Белтрансгас на Газпром


Владата на Белорусија соопшти дека се подготвува да гo продаде својот удел во домашната компанијата за гас на руски Гаспром за 2,5 милијарди долари. Премиерот на Белорусија е во Москва да договори за деталите за продажба на 50 проценти од Белтрансгас на Газпром. Газпром веќе поседува половина од Белтрансгас. Белорусија се соочува со најлошата екомомска криза во нејзината пост-советска историја.
XS
SM
MD
LG