Достапни линкови

Членките на Г-20 ќе разговараат за цената на храната во светот


Министрите за земјоделство од Групата 20 развиени и земји во развој во Париз ќе одржат дводневен состанок на кој ќе разговараат за тоа како да се спречи нестабилната цена на храната. Франција, која е претседавач на Г-20 оваа година, врши притисок да се зголеми регулирањето на пазарот. Сите членки на Г-20 се согласиле дека мора да се преземат чекори за да се спречи зголемувањето на цените на храната, но некои од нив се спротивставуваат на зголемување на регулацијата
XS
SM
MD
LG