Достапни линкови

Во сабота ќе биде конституирано новото Собрание


Во сабота напладне ќе се одржи конститутивната седница на новиот состав на Парламентот. На седницата ќе биде избран новиoт Претседател на Сoбранието. Со конститутивната седница ќе преседава пратеникот Љубисав Иванов Ѕинго, како нaјстар пратеник во составот.
На дневен ред ќе бидат четири точки и тоа избор на верификациска комисија, потоа верификација на мандатите, како трета точка е избор на членовите на Комисијата за избори и именувања и четвртата точка ќе биде избор на претседател на Собранието.
XS
SM
MD
LG