Достапни линкови

Грчките синдикати највуваат нови штрајкови


Протести во Грција
Грчките синдикати најавија дека ќе одржат нови штрајкови кога во Парламентот ќе се води дискусијата за штедење на новата Влада. Водечките синдикати за тогаш планираат 48-часовен штрајк . Лидерот на најголемата синдикална организација Јанис Папапгопулус изјави дека во земјата се спроведува политика на некоректни мерки, против оние кои веќе ги платиле сметките. И дека станува збор за неефикасна политика, бидејќи е јасно дека земјата тоне во рецесија. Парламентот до крајот на месецот треба да се изјасни за програмата за штедење, бидејќи тоа е услов да добие 12 милијарди едвра до ЕУ и ММФ.
XS
SM
MD
LG