Достапни линкови

Земјите кандидатки за ЕУ, да се справат со корупцијата


Во земјите кои сакаат да влезат во ЕУ, треба поголема примена на антикорупциските закони, се наведува во најновиот извештај на организацијата Транспаренси интернешнл. Македонија, Албанија, Косово и Турција треба да направат повеќе за да се гарантира поефикасно исполнување на антикорупциските закони, пишува во извештајот. Во документот се повикуваат Владите да создадат услови за решавање на проблемот со корупцијата во тие земји.
XS
SM
MD
LG