Достапни линкови

Бан Ки Мун пред втор мандат како Генерален секретар на ОН


Генералното Собрание на Обединетите Нации денеска треба да го одобри вториот мандат на Генералниот Секретар Бан Ки Мун, кој, како што се јавува, ја има подршката на мнозинството членки на Светската Организација.
Сите 15 земји членки на Советот за безбедност на ОН претходно едногласно ја подржаа кандидатурата на Бан Ки Мун, кој инаку нема против кандидат за следниот 5 годишен мандат.
XS
SM
MD
LG