Достапни линкови

Јајхјага-поделба или размена на територија не е решение


Претседателката на Косово Арифете Јахјага
Косово со никого нема да разговара за внатрешните прашања , а опцијата за поделба или размена на територии не е решение, изјави косовската претседателка Атифете Јахјага . Таа во интервју за весникот Касове Сот, вели дека со никого, а посебно не со Србија, нема да зборуваат за размена на територии. Тоа не е решение и нема да допринесе за стабилност и мир во регионот. А не се ни добар пример, вели претседателката на Косово.
XS
SM
MD
LG