Достапни линкови

Иран му нуди помош на Авганистан за стабилноста на земјата


Министерот за одбрана на Иран
Mинистерот за одбрана на Иран, денеска го посети Авганистан, за да ги зајакнат односите со Кабул. Неговата посета доаѓа во време кога Авганистан
се подготвува да ја преземе контролата на безбедноста од меѓународните сили. Министерот Ахмад Вахиди изјавил дека Иран ја смета безбедноста на Авганистан за сопствена безбедност, и дека ќе и помогне на земјата во напорите за стабилност. Според иранските медиуми, посетата на Авганистан од еден министер за одбра на Иран е прва по 92 години.
XS
SM
MD
LG