Достапни линкови

Иванов-протестите се иницијатива за подобрување на демократијата


Претседателот на Македонија Ѓорге Иванов
Претседателот Ѓорге Иванов, одговори на писмото со барања што до него го испратија младите кои протестираат против полициската бруталност. Претседателот во писмото наведува дека македонското општество е длабоко потресено од смртта на младиот Мартин Нешкоски. Ниту еден човек, родител, граѓанин на Македонија, не може да остане рамнодушен од овој настан. Тој одлуката на младите луѓе, поттикнати од оваа голема трагедија, да се ангажираат и да ги искажат своите ставови ја смета за искрена иницијатива и искрена желба да се придонесе за подобрување на демократијата. Активистите кои се ангажираа на протестите или беа активни преку социјалните мрежи покажаа одговорност и сериозност. Но апелирам интернетот и социјалните мрежи да не се користат за промовирање на говорот на омразата, порачува Претседателот. И тој бара овој случај да биде расветлен и одговорното лице или лица да бидат казнети.
XS
SM
MD
LG