Достапни линкови

Апел до светските лидери на преговори за климата


Високиот претставник на Обединетите нации за климата Кристијана Фигерес изјави денеска дека политичките лидери мора во наредните неколку месеци да се вклучат во преговорите за решавање на несогласувањата за намалување на емисијата штетни гасови во атмосферата. Од 40 развиени земји е побарано да ги зголемат нивните обврски од Протоколот од Кјото кој истекува во идната година. Фигерес додаде дека лидерите мора да донесат политички одлуки пред најавената конференција за климата во ноември годинава.
XS
SM
MD
LG