Достапни линкови

Тадиќ: Србија нема намера да наметнува решенија во регионот


Српскиот претседател Борис Тадиќ
Српскиот претседател Борис Тадиќ изјави дека Србија нема намера да наметнува хегемонија во регионот, ниту решенија на други држави. ,,Србите во Босна и Херцеговина имаат свои легитимни претставници, кои носат одлуки за нивната иднина и се борат за нивните права, а ние само можеме да помогнеме во тој дијалог,, истакна Тадиќ за Српската национална телевизија. Тадиќ нагласи дека одговорот на Србија за меѓународните претставници е еден и ист, дека денешна Србија не ја спроведува политиката на Слободан Милошевиќ.
XS
SM
MD
LG