Достапни линкови

Саудијките си го бранат правото да возат автомобил


Saudi Arabia -- screen grab from YouTube of Saudi woman Manal al-Sharif, who was detained after this YouTube video showing her driving in Al-Khobar
Жени активисти во Саудиска Арабија преземаат кампања за одбрана на правото да возат автомобил.
Тие ги повикаа жените кои имаат дозвола добиена во странство да возат автѕомобили и да им се противстават на тој начин на исламските клерици кои ги малтретираат жените кои возат.
Во Саудиска Арабија инаку нема закон дека жените не смеат да возат автомобил.
XS
SM
MD
LG