Достапни линкови

Косовската полиција ќе биде одговорна за границата со Македонија


Ова недела треба да заврши пренесувањето на овластувањата од КФОР на Косовската погранична полиција во делот на границата спрема Македонија, соопшти КФОР. Во сабота Командантот на КФОР, Ерхард Билер ќе ја предаде должноста за чување на границата спрема Македонија на Косовската погранична полиција. Тогаш ќе биде потпишан и договор за примопредавање на третиот и последен дел од границата.
XS
SM
MD
LG