Достапни линкови

Германија -уште еден политичар остана без својот докторат


Силвана Кох-Meхрин
Уште еден германски политичар остана без својот докторат, откако Универзитетот пронајден плагијат во докторската тема. Универзитетот во Хајделберг го повлече докторатот на Силвана Кох-Meхрин, еден месец откако таа се повлече од функцијата потпретседател на Европскиот парламент и поднесе оставка од раководството на одборот на Слободната демократска партија. Од Универзитетот велат дека повеќе од 120 пасусу биле плагијат, а таа искористила делови од 30 изданија. Во март, Карл-Теодор Гутенберг се повлече од функцијата министер за одбрана, откако се дозна дека тој, исто така, копираал голем дел од неговата теза, и тој остана без докторат.
XS
SM
MD
LG