Достапни линкови

Русија има план да биде меѓу 5-те најголеми економии


Владимир Путин
Рускиот Премиер Владимир Путин денеска изјави дека имаат амбициозна цел Русија да стане една од петте најголеми економии во наредната декада. Тој изјави дека земјата планира да го зголеми бруто домашниот произдвод од 19,700 долари на 35,000 долари по човек. Путин изјави дека Русија мора да го дуплира призводството и да отвори нови работни места во секторот за висока технологија за да го исполнат својот план. Во Русија се уште се чуствуват ефектите од финасиската криза, но се очекува до крајот на годината економијата целосно да се опорави, изјави рускиот Премиер.
XS
SM
MD
LG