Достапни линкови

Авганистан - најопасно место за жените во светот


Aвганистан
Авганистан е најопасното место во светот за жените, се наведува во истражувањето на меѓународни експерти, објавено денеска.
Според Томсон Ројтерс фондацијата, на второ и трето место се Демократска Република Конго и Пакистан, каде што се извршуваат најмногу убиства од чест врз жените.
За фондацијата врз истражувањето работеа 213 експерти од 5 континенти.
XS
SM
MD
LG