Достапни линкови

Вељаноски се обрати на Конференцијата во Црна Гора


Трајко Вељаноски
Претседателот на Собранието Трајко Вељаноски имаше обраќање на Конференцијата на претседатели на Парламенти во рамките на Процесот за соработка во Југоисотчна Европа, посветена на капацитетот на парламентите гледано низ призмата на Лисабонскиот договор. Во своето обраќање Вељаноски изјави дека една од најзначајните новости на Лисабонскиот договор е што овозможува на националните парламенти директен влез во политичките процеси на Европската унија . Домаќин на Конференцијата е претседателот на Собранието на Црна Гора Ранко Кривокапиќ.
XS
SM
MD
LG