Достапни линкови

Кина и даде милион долари кредит на Белорусија


Минск-луѓето купуваат носена облека
Кина и даде кредит од една милијарда долари на Белорусијa за излез на земјaта од финансиската криза. Премиерот на Белорусија изјави дека повеќе од 600 илјади долари од кредитот ќе одат за изградба на фабрика за обработка на дрво. А дел од кредитот ќе биде за поправка на пругата и патната инфраструктура. Белорусија се обидува да се справи со економската криза, затоа веќе побара кредит од 8 милијарди долари од Меѓународниот монетарен фонд, а исто така очекува да добие 1,2 милијарди долари од регионалниот фонд предводен од Русија.
XS
SM
MD
LG