Достапни линкови

ММФ-Белорусија построго да спроведува мерки за штедење


Графит во Минск
Меѓународниот монетарен фонд денеска ја повика Белорусија построго да ги спроведува мерките за штедење, за да го оправда барањето за итно финансирање. Тие предлагаат замрзнување на платите. Белорусија бара заем од ММФ во вредност од 8 милијарди долари кои треба да и помогнат да се справи со финансиската криза. Премиерот на Белорусија изјави денеска дека земјата како полноправна членка на ММФ треба да биде во можност да смета на подршка од Фонд во вакви тешки моменти. Но шефот на мисијата на ММФ Крис Џарвис даде само мала поддршка на антикризните политики на Минск
XS
SM
MD
LG