Достапни линкови

Одбележување на Глобална недела против оружено насилство


Оружјето ја потценува, ја уништува демократијата, ги криши човековите права и слободи. Оружјето го негира основното човеково право-правото на живот-рече Џабир Дерала, претседател на невладината Цивил. Во рамки на одбележувањето на Глобалната недела против оруженото насилство, тој повика сите граѓани, институции, владини и невладини организации да преземат мерки за надминување на оруженото насилство во земјата. Дерала рече дека амнестијата за предавање на илегално оружје во земјата, што заврши минатиот месец, била неуспешна.
XS
SM
MD
LG