Достапни линкови

Во Иран најпроблематично владеењето на правото


Во годишниот извештај за владеењето на правото во државите во светот на фондацијата на Бил Гејтс, објавен денеска, се наведува дека Иран е најлошата земја во поглед на заштитата на фундаменталните права. Примената на законите во Иран се користи за нарушување на правата на граѓаните, а судовите се корумпирани и под политичко влијание, се вели во извештајот. Многу слаба заштита на основните права има и во Кина и Русија, а во врска со Соединетите Држави е наведено дека основен проблем е различната достапност на правдата меѓу богатите и сиромашните.
XS
SM
MD
LG