Достапни линкови

Ирак ќе инвестира 927 милиони долари за електрична енергија


Протести во Ирак за струја
Ирачките власти денеска одобрија 927 милиони долари за инвестици во енергетскиот сектор. Владиниот кабинет се одлучи на ваков чекор по жалбите од Министерството за енергија дека не добиле доволно пари за да направат нешто, за кое имаат најмногу поплаки од обичните граѓани. Најголем дел од Ирачаните имаат струја само неколку часа дневно, иако земјата има големите резерви на нафта.
XS
SM
MD
LG