Достапни линкови

Охрид-регионална конференција на полициските внатрешни контроли


Стока заробена при полициска контрола
Во Охрид денеска ќе почне дводневна Регионална конференција на единиците за внатрешна контрола од полициските служби на земјите од регионот. Oрганизатори на настанот се македонското МВР, Мисијата на ОБСЕ и Програмата ИЦИТАП при Амбасадата на САД во Македонија. Конференцијата е посветена на методологиите за докажување на корупцијата и соработката на службите за внатрешна контрола од регионот за нејзино спречување. На конференцијата ќе присуствуваат претставници од Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Романија, Србија, Словенија, Турција, Хрватска и Црна Гора.
XS
SM
MD
LG