Достапни линкови

Адвокат од САД обвинет за еден од нападите во Мумбаи


Студенти од мумбаи го одбележуваат денот на нападите во кои загинаа 160 лица
Адвокат од Чикако е прогласен за виновен по обвиненијата за помагање на напад на канцелариите на весник во Мумбаи, поради тоа што медиумот објавил карикатури на пророкот Мухамед. Тахавур Рана беше обвинет дека финансиски го помагал терористичкиот напад, но беше прогласен за невин по потешките обвиненија за учество во останатите терористички напади во најголемиот град во Индиа во 2008 година. При тогашните напади загинаа 160 лица а одговорноста ја превзема пакистанска милитантска група.
XS
SM
MD
LG