Достапни линкови

Соединетите држави најавија нови санкции за Иран


Елитната Иранската револуционерна гарда
Соединетите држави денеска најавија санкции против три ирански групи и против еден човек за кршење на човекови права. Санкциите се однесуваат на Иранската револуционерна гарда, милицијата Басиј и полициските сили на Иран, како и за полицискиот командир Исмаил Ахмади Могадам. Според санкциите на овие групи ќе им бидат замрзнати средствата врз кои американските власти имаат надлежност, како и тоа дека ќе им се забрани на американските граѓани и институции да соработуваат со нив.
XS
SM
MD
LG