Достапни линкови

Кралот на Јордан помилува 1 милион престапници


Кралот на Јордан Абдула Втори
Кралот на Јордан Абдула Втори помилува повеќе од 1 милион престапници за одбележувањето на 12-годишнината од неговото доаѓање на престолот. Помилувани се луѓе кои направиле сообраќајни прекршоци, ситни криминалци, но и некои затвореници кои учествуваа на уличните протести барајќи реформи. Во Јордан во последните четири месеци секој петок со одржуваат протести. Демонстрантите бараат економски и политички реформи.
XS
SM
MD
LG